Grond onder Pplaats Almere Buiten vervuildCarpoolterrein toch weg

08 april 2009 07:00

BUITEN - De sloop van het carpoolterrein van Rijkswaterstaat ter hoogte van de kruising van de A6 met de Tussenring gaat toch door. Directe oorzaak: het terrein, nog geen twee jaar geleden aangelegd in verband met de werkzaamheden aan de Hollandse brug, is aangelegd met vervuild materiaal.


CDA-raadslid Henk Hasper kwam er half maart achter dat de Pplaats in Almere Buiten verwijderd zou worden. Dat was reden voor het raadslid om vragen te stellen. Het bleek dat Rijkswaterstaat de gemeente het terrein gratis had aangeboden, maar dat de gemeente vooralsnog niet op het aanbod had gereageerd. Op aandringen van Hasper zou de sloop twee weken worden uitgesteld zodat de gemeente kon overleggen met Rijkswaterstaat.
Twee weken later, op maandag 30 maart was het carpoolterrein niet meer bereikbaar en was het reden voor het CDA-raadslid om nogmaals na te gaan wat de stand van zaken was. "Het bleek dat het stuk grond op de carpoolplaats, het gedeelte van Rijkswaterstaat, vervuild is", zegt Hasper. "De gemeente neemt het dus niet over en Rijkswaterstaat gaat het terrein alsnog ruimen." Het terrein wordt in grootte teruggebracht tot de oorspronkelijke carpoolgelegenheid.
Een ander gedeelte van hetzelfde carpoolterrein is eigendom van de provincie Flevoland, en dat blijft wel gewoon liggen. Hasper: "De gemeente is nu in overleg met de provincie om te kijken of dat terrein vergroot kan worden. Dit lijkt wel resultaat te hebben. Maar het is wel vreemd dat onder een carpoolterrein dat pas twee jaar geleden is aangelegd vervuilde grond ligt."