Grondlegger Almeerse musicaltraditie wint cultuurprijs

06 mei 2009 07:00

ALMERE - Stichting Open Podium Almere reikte zaterdag 25 april de eerste cultuurprijs van Almere, de Open Podium Almere Cultuurprijs, uit aan Martin Mens. Mens, cultureel pionier van de stad, acteur, theatermaker en grondlegger van de Almeerse musical-scene, heeft alle criteria van de prijs met vlag en wimpel doorstaan.


Martin Mens ontving de cultuurprijs in De Kunstlinie officieel uit handen van wethouder Arno Visser.
De jury roemde Mens voor het hebben van lef op het gebied van cultureel ondernemerschap. Als pionier zette hij zich vanaf 1996 jarenlang vakmatig in voor de cultuur van Almere en leverde zodoende een enorme bijdrage aan de culturele geschiedenis en ontwikkeling van de jonge stad.
Vanuit zijn theaterwerkplaats De Theatermakerij, het latere RandstadHuistheater, produceerde Martin velen jaren op lokaal en landelijk niveau diverse voorstellingen. De Theatermakerij was de eerste musicalschool van Almere. Hiermee vestigde Mens de musicaltraditie in de jonge stad. Het meest bekend werd hij met de grote familiemusicals zoals Kruimeltje!, Merlijn de Tovenaar, Robin Hood en De Kleine Zeemeermin.