Groot feest door en voor Danswijkers

11 maart 2009 08:00

DANSWIJK - "Hoe krijgen bewoners met elkaar een band in hun wijk?", zegt opbouwwerker Johan van Maare van stichting De Schoor. Het feest staat voorlopig gepland op zaterdag 15 augustus.


Samen met zijn collega Liselore van Hoorn en Corrie Kiewiet van het Bewoners Platform Danswijk wil hij een feest op touw zetten voor de hele Danswijk. Er bruist al het een en ander in het Salsapand, waar ze elkaar vaak ontmoeten. "Door alle bewoners van Danswijk te betrekken bij het organiseren van dit buurtfeest, wordt het voor iedereen leuker in de wijk", zegt Johan. Liselore gaat verder: "Een groot feest waarbij we bewoners uitnodigen om zo veel mogelijk zelf te regelen. Dus als buren bijvoorbeeld uit één straat een goed idee hebben, moeten ze het ons laten weten!" De locatie van het feest zal waarschijnlijk rond basisschool De Zevensprong zijn aan de Danslaan. Johan: "Ideeën en geld zijn hard nodig voor het feest."


Meebouwen

Corrie hoopt net als Johan en Liselore dat bewoners zich melden om actief mee te bouwen in de wijk. "Het feest in augustus kan een heel mooi aanknopingspunt zijn. Maar sommige bewoners zetten zich al in voor een betere wijk, zoals het Buurtpreventieteam." Corrie is zeer begaan met haar wijk. "Met het Bewoners Platform Danswijk houden we vrijdag 20 maart een schoonmaakactie: ouders en kinderen van de Zevensprong gaan de omgeving van de school opruimen. En zaterdag 21 maart komt er een schoonmaak- én een voortuintjesactie rond de Danslaan, bij de huurwoningen van Ymere." Ze vervolgt: "Misschien werkt het als een olievlek: dat andere wijkgenoten ook met elkaar in contact komen en hun straat op gaan ruimen."
[IN KADER]
Jong en oud kunnen zich opgeven om het feest in augustus op poten te zetten. Alle 'Danswijkers' die ideeën en wensen hebben voor dit het feest, kunnen mailen naar: wijkfeest@danswijkalmere.nl of via een briefje naar het Salsapand aan de Salsastraat 130.
Bewoners die meer willen weten over de activiteiten in het Salsapand, kunnen bellen naar: Liselore van Hoorn 06-42741872 of mailen naar: vanhoorn@deschoor.nl.
Bewoners die zich geroepen voelen om structureel wat voor hun Danswijk te kunnen betekenen, kunnen mailen naar Corrie Kiewiet van het Bewoners Platform Danswijk: c.kiewiet@danswijkalmere.nl of via een briefje naar het Salsapand aan de Salsastraat 130.