Grootse controle van OV-passagiers

05 september 2009 06:16

BUITEN CENTRUM - Vier aanhoudingen, meer dan veertig uitgeschreven processen-verbaal, zwartrijders beboet, spijbelende leerlingen weer naar de ouders en een veilig gevoel in bus, trein en directe omgeving. Dat is het resultaat van een geslaagde ketencontrole van politie, gemeente, Connexxion, NS en jeugdreclassering die de gehele woensdagmiddag duurde in Almere Buiten.


De deelnemende ketenpartners hebben met tientallen medewerkers van politie, gemeente en vervoersmaatschappijen toezicht gehouden en gehandhaafd in bus en trein en rondom het station Almere Buiten. Opsporingsambtenaren controleerden meer dan 1.700 OV-passagiers op een al dan niet geldig vervoersbewijs, het zonder geldige reden van opgaaf niet in de schoolbanken aanwezig zijn.
De politie heeft drie aanhoudingen verricht waaronder een persoon die meer dan vijfhonderd euro aan openstaande boetes had staan. Ook is een persoon aangehouden op overtreding van het alcoholverbod.
Daarnaast zijn achttien ouders van minderjarige kinderen gebeld die van het openbaar vervoer gebruikt maakten zonder een geldig vervoer bewijs te kunnen tonen. Enkele ouders zijn tevens geïnformeerd over de respectloze houding en gedrag van de aangesproken jongeren jegens NS- en Connexxionpersoneel.