Grootste schoolschaaktoernooi van Nederland in Almere Buiten

04 maart 2009 08:00

BOUWMEESTERBUURT - Schaakvereniging Almere organiseert op zaterdagmiddag 7 maart weer het grootste schoolschaaktoernooi van Nederland. Dit wordt gehouden in het Oostvaarders College aan de A. Boekenweg 3 in Almere Buiten. Titelverdediger is Montessorischool Stad.


De kinderen strijden in zeven rondes om de titel ‘kampioen van Almere’. Steeds meer basisscholen bieden schaakles en ieder jaar opnieuw is het een ontzettend leuk evenement. Dit jaar komen er meer dan driehonderd kinderen plus teambegeleiders, ouders, opa’s, oma’s en leerkrachten. Ton Sprong leidt op zijn eigen gemoedelijke manier het toernooi in goede banen.
Het toernooi wordt gesponsord door Kids First en Mumps. Zonder Philips zou niet zo snel de nieuwe indeling via de beamer geprojecteerd worden. Want dat is ook deel van de pret: om met de op het scherm verschijnende cijfers zo hard mogelijk mee af te tellen: “négen-ácht-zéven-zés-víjf-viér-dríe-twéé-één!!!!!” en dan snel aan de nieuwe partij beginnen. Het spektakel begint om 13.00 uur en duurt tot 17.15 uur.
Dit toernooi is tevens de voorronde voor de regionale kampioenschappen van het basisscholierentoernooi voor viertallen van Amsterdam en omstreken.