Grote belangstelling starterswoningen HanzePark

17 juni 2009 07:00

LELYSTAD - Na één dag, al 75 procent verkocht. Afgelopen zaterdag 13 juni, tijdens de HanzePark dag, werden veertig starterswoningen in de verkoop gebracht, op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Maar liefst dertig aanmeldingen kreeg Projektontwikkeling Heutink voor de starterswoningen in HanzePark in Lelystad.


Om 07.30 uur meldden zich al de eerste belangstellenden bij de speciaal hiervoor ingerichte woontent in HanzePark. Voor de meeste kandidaten was het dan ook even wachten voordat om 10.30 uur de eerste optie kon worden verstrekt. Maar uiteindelijk werd het wachten voor iedereen beloond.
"Eigenlijk verbaast dit succes mij niet", aldus Roelinda Hamhuis van Projektontwikkeling Heutink. "De woningmarkt is momenteel vaak negatief in het nieuws, maar huizenkopers weten nog steeds wanneer ze toe moeten slaan. Ook de mogelijkheid voor een starterslening helpt daarbij natuurlijk."
De ruime starterswoningen met diepe tuin en parkeerplek op eigen terrein, hebben een koopsom van 158.000 euro v.o.n.. De starterswoningen zijn gunstig en centraal gelegen in de nieuwe woonwijk HanzePark in Lelystad. Op loopafstand van het station, grenzend aan het levendige stadshart van Lelystad.
Projektontwikkeling Heutink heeft het plan opgesteld, in samenwerking met INBO architecten. Gekozen is voor een aansprekende architectuur in de Dudokstijl. Kenmerkend is het schitterende metselwerk, de strakke belijning en voldoende ruimte om te wonen. De woningen zijn geïnspireerd op de stijl en sfeer van weleer, maar voldoen zeker aan de wensen van nu.
Arcuris Bloemendaal Makelaars uit Lelystad draagt zorg voor de verkoop. Meer informatie over de starterswoningen is ook te vinden via www.koningshof-lelystad.nl.