Grote brand verwoest Het Ooievaarsnest

26 oktober 2009 13:54

HAVEN - In Het Ooievaarsnest, het Zorglandgoed van Triade in het Vroege Vogelbos, heeft afgelopen zaterdagnacht een fikse brand gewoed. Een groot gedeelte van het pand is hierdoor uitgebrand. Het gebouw aan de Muiderweg had een rieten dak dat al snel volledig in de as werd gelegd. Er was niemand in het gebouw aanwezig.


Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk. Er gaan speculaties de ronde dat de brand zou zijn aangestoken. Chef-kok Joep Veenhuizen van de theeschenkerij van Het Ooievaarsnest zegt dat er niets in het pand zou zijn geweest wat de brand kon veroorzaken. "Ik heb zaterdagavond afgesloten. Er was niets aanwezig dat spontaan kon ontbranden."
Wat de oorzaak dan wel was wordt momenteel onderzocht. De Technische Recherche is zondag komen kijken en kwam ook dinsdag het pand verder onderzoeken. Pas daarna kunnen schoonmaakploegen aan de slag om het gedeelte wat nog begaanbaar is schoon te maken.
De theeschenkerij heeft veel rook- en waterschade opgelopen. "De winkel, de keuken en de theeschenkerij zijn redelijk in tact gebleven", aldus Veenhuizen. "Die proberen we dan ook zo snel mogelijk weer open te krijgen. Het is echt heel erg dat dit gebeurd is." De medewerkers reageerden boos en verslagen.
Het Ooievaarsnest biedt mensen met verstandelijke, psychische of sociale beperkingen werkervarings-trajecten aan. Het Theehuis heeft begin juli officieel haar deuren geopend.