Grote huurders lijken te vertrekken uit De Voetnoot

11 juni 2021 11:30

Door Marcel Beijer

STAD CENTRUM – Het lijkt er sterk op dat de theatergezelschappen BonteHond en Suburbia vertrekken uit gebouw De Voetnoot en verhuizen naar het pand van de Kunstlinie. Ook de gemeentelijke afdeling Cameratoezicht gaat verhuizen. Die neemt haar intrek het stadhuis.

Dat kregen de raadsleden afgelopen donderdag te horen tijdens een technische sessie over de nieuwbouw van Windesheim. Een ambtenaar liet doorschemeren dat voor deze drie huurders 'een oplossing' is gevonden. Zoals bekend is locatie De Voetnoot één van de twee opties voor nieuwbouw van Hogeschool Windesheim. De uittocht van deze grote huurders uit het pand is derhalve opmerkelijk. Er resteren dan alleen nog kleine bedrijfjes en Café op 2.

Wethouder Hilde van Garderen ontkent dat het vertrek van de drie huurders al een uitgemaakte zaak is. "Suburbia gaat naar de Kunstlinie, dat is een feit. Die zijn bij De Voetnoot uit hun jasje gegroeid. Ik zou het begrijpen als BonteHond dan ook daar naartoe wil verhuizen. Ook de Kunstlinie zou dat graag willen. Maar dat is nog geen uitgemaakte zaak."

Dat de afdeling Cameratoezicht ook uit het pand vertrekt, zoals de ambtenaar aangaf, is Van Garderen niet bekend. "Ik ben wethouder Cultuur. Dit gaat over Vastgoed."