Grove straatroof bij skatebaan

05 oktober 2009 06:08

DE VELDEN - Op de Meerveldstraat in Almere Haven heeft vrijdagavond rond 21.00 uur bij de skatebaan een beroving van zes jongens plaatsgevonden.


Een groep nog onbekende gemaskerde jonge daders mishandelden en beroofden hun slachtoffers en maakten zich daarna uit de voeten. Bij de beroving werd gedreigd met wapens. Een van de slachtoffers, een 15-jarige jongen uit Almere, raakte daarbij gewond aan zijn gezicht en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De overige vijf slachtoffers in de leeftijd van 15 en 16 jaar kregen rake klappen van hun berovers en raakten daarbij lichtgewond.
Diverse agenten zochten de omgeving af en troffen twee jongens op de Leemwierde aan. Deze twee minderjarige jongens werden aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij deze grove straatroof. Zaterdagavond rond 21.00 uur werd een derde verdachte opgespoord en buiten heterdaad aangehouden.
De drie verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast. Het 15-jarige slachtoffer is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Alle slachtoffers hebben aangifte gedaan. De recherche van basiseenheid Almere Haven heeft onmiddellijk een onderzoek opgestart en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.