Guus Meeuwis, Waylon & Band, Di-rect, The Opposites, Lisa Lois, Destine en meerGrote namen op Bevrij

03 mei 2010 13:48

ALMERE - Het Bevrijdingsfestival Flevoland is al negentien jaar het best bezochte gratis toegankelijke festival in de regio. Dit jaar zijn er maar liefst vijf festivalonderdelen op meerdere locaties in het stadshart. Het hoofdpodium staat wederom op de Esplanade.


Alle activiteiten zijn verbonden door het thema: 'Vrijheid Wereldwijd', naast optredens van zeer bekende artiesten is er ruimte voor debat en dialoog en worden de bezoekers opgeroepen mee te doen met diverse '5 voor 5'-activiteiten, waarbij men 5 minuten van zijn tijd aan vrijheid schenkt.

Esplanade

De optredende artiesten op de Esplanade zijn MalaVita, aan het begin van de middag. De Almeerse Sandy Dane met band, aan het begin van de avond. Grote namen zijn Destine, de Amerikaans ogende én klinkende postpunk rockers spelen om 14.15 uur.
De stadsrapper van Almere Kapthijn en 3Voudig treden op, daarna dé hiphoppers van nu. Met de nummer-1-hit 'Broodje Bakpao' The Opposites. Om 16.00 uur.
Guus Meeuwis, een van Nederlands grootste zangers, muzikanten en componisten. Guus is Ambassadeur van de Vrijheid en wordt (samen met zijn complete band) per leger helikopter ingevlogen. Guus doet dit jaar zijn enige gratis toegankelijke concerten op 5 mei. Om 19.00 uur op de Esplanade.
De hit van Lisa Lois 'Hallelujah' stond tien weken op nummer één en ook haar nieuwe single is een hit. Met swingende live band, om 20.15 uur.
De eerste Nederlandse artiest met een contract bij het legendarische Motown label Waylon staat met een 10-koppige band op het podium en scoorde een megahit met 'Wicked Ways'. Om 21.15 uur.
Een waardige festivalafsluiter, Di-Rect. Met meer dan tien hits, een nieuwe zanger én de nieuwe hit 'Times Are Changing', een live-show om niet te missen. Aangeboden door ROC Flevoland om 22.45 uur.
Stadhuisplein

Op het Stadhuisplein staan Brandy van Popstars, Het Feestteam, Trafassi en Vine Yard. Vine Yard was in 2009 de winnaar van Flevoland tijdens de popwedstrijd Flavourland! Het pop/punk/rock trio bestaat uit Fedde, Maurice en Timmy.