Gynaecoloog Gunilla Kleiverda neemt afscheid

10 juni 2021 09:30

STAD CENTRUM – Gynaecoloog Gunilla Kleiverda neemt na ruim dertig jaar Flevoziekenhuis afscheid van haar klinische werk. Er wordt wel eens gekscherend gezegd dat zij half Almere op de wereld heeft gezet. Ze neemt afscheid met een wetenschappelijk symposium op vrijdag 18 juni.

Gynaecoloog Gunilla Kleiverda stond in haar werk altijd op de bres voor goede voorlichting en hoogstaande kwaliteit van zorg voor patiënten. Zij heeft vele vrouwen uit Almere en omgeving mogen begeleiden tijdens hun zwangerschap en bevalling. Later heeft zij regelmatig ook hun dochters weer begeleid tijdens hun baring. Zij was in staat om van veel vrouwen het vertrouwen te krijgen en zette zich in voor vrouwen waarvoor vertrouwen niet vanzelfsprekend was.

Maatschappelijke zaken

Buiten het ziekenhuis zette Kleiverda zich volop in voor maatschappelijke zaken als geweld tegen vrouwen, het voorkomen van onnodige medicalisering en toegankelijke en veilige abortuszorg voor vrouwen in binnen- en buitenland. Deze thema's komen aan bod tijdens het middagsymposium 'Baas in eigen buik anno 2021, hoe is het gesteld met de autonomie van vrouwen?' op vrijdag 18 juni.

Prijzen

Voor haar activiteiten om de zorg voor vrouwen te bevorderen kreeg Kleiverda de nodige prijzen. Kleiverda is onder meer bekend door haar werk voor Women on Waves en als auteur van de Leidraad 'Verloskundige zorg buiten de richtlijnen'.

Er wordt wel eens gekscherend gezegd dat Gunilla Kleiverda half Almere op de wereld heeft gezet. (Foto: aangeleverd)