Haal een knuffel uit de knuffelautomatiek of ga naar Mieke Maaike's obscene kapsalonLady Linn blaast Cul

09 september 2009 07:00

ALMERE - De Esplanade en diverse zalen van De Kunstlinie/Schouwburg Almere bruisen zaterdag 12 september van de activiteiten en optredens om het nieuwe culturele seizoen in te luiden. De avond wordt om 20.00 uur geopend door Arno Visser, wethouder van Kunst en Cultuur en daarna barst het feest los. Alle voorstellingen en optredens tijdens de Cultuurnacht zijn gratis.


Na de opening nemen Lady Linn and Her Magnificent Seven het podium over. Deze kleine Belgische bigband is in eigen land al goed voor een gouden plaat en op dit moment veroveren ze Nederland met hun feelgood-soul geworteld in de jaren vijftig. Aansluitend presenteert Rotjoch (bekend van BNN) de MAF Fashion Battle. Een battle waarin vier fashion-designers hun collectie presenteren. Als laatste act op het podium staat de humanbeatbox Off the Record geprogrammeerd.

Salsadansen en meezingen

Naast dit podiumprogramma biedt de Cultuurnacht nog veel meer cultuursmaken. Salsadansen en lekker eten op de Esplanade. Bijzondere theatervoorstellingen van Suburbia, Vis a Vis en de BonteHond. Maar er is ook van alles te beleven in een bootje op het Weerwater, in Mieke Maaike's Obscene Kapsalon en in het Hospitaal. Architectuurgidsen leiden je rond door het stadshart. De vrienden van jazzpianist Rembrandt Frerichs komen langs om te jammen, en zelf meezingen kan met de Musical Sing a Long. De Etalage laat zien wat de amateurkunst in Almere dit seizoen heeft te bieden. Er is aandacht voor 'gesproken woord' met liedjes van Willem Wilmink en een optreden van Marijke Boon. Dit is slechts een kleine greep uit het Cultuurnachtmenu. Ontdek wat er nog meer te beleven is op www.cultuurnachtalmere.nl.