Haalt Recreatie Sport Almere het 30-jarig bestaan?

13 april 2010 15:52

ALMERE - Het aantal leden van de vereniging Recreatiesport Almere (RSA) loopt terug. Tijd voor voorzitter José Sallé om aan de bel te trekken. "We zijn één van de oudste sportverenigingen in Almere. In 2008 hebben we ons 25-jarig bestaan gevierd. Wie had verwacht dat we ons een paar jaar later zouden afvragen of we de 30 jaar gaan halen? Om financieel gezond te blijven moeten we echt vijftig nieuwe leden erbij krijgen."


Recreatie Sport Almere (RSA) is een vereniging voor de recreatieve vorm van sport. Gezellig en ongedwongen sporten tegen een betaalbare prijs.
Een Almere zonder RSA ziet José niet voor zich. "Er zijn nou eenmaal altijd mensen die de stap naar een sportschool niet kunnen of willen maken. Mensen die gedijen in een informele, ongedwongen sfeer. Het gaat bij ons om het lekker bezig zijn, niet om het presteren. Want ons motto is 'niks moet, alles mag'.
Als er behoefte is aan RSA, wat is dan de reden van de ledenterugloop? José: "Wat meespeelt is dat ik een tijdje ziek ben geweest. We konden niet voor alle lessen een vervanger vinden, en een aantal mensen is toen ergens anders gaan sporten."
RSA moet het hebben van mond-tot-mond-reclame. Minder leden betekent minder reclame. "We moeten ons bezinnen op manieren om ons aanbod breder bekend te maken", zegt José. "Wie het leuk vindt om ons hiermee te helpen, kan zich bij mij melden!"

Betaalbaar lidmaatschapsgeld

José zet zich al 17 jaar met hart en ziel in voor 'haar RSA'. Naast de lessen die ze geeft, coördineert ze de vereniging op vrijwillige basis. José: "Door de inzet van alle vrijwilligers kan het lidmaatschapsgeld laag blijven. Het meeste geld gaat naar het salaris van de gediplomeerde de trainers. En daarnaast naar de huur van gymzalen door de hele stad waar we trainingen geven, zoals aerobics, pilates, steps of Zumba."
Mensen die vragen hebben, kunnen José persoonlijk bellen op nummer 06-42169717, of op de website kijken, www.recreatiesportalmere.nl.