Hair en Beauty Salon Almere: een weldaad voor het lichaamEerste hammam in de regio

13 mei 2009 07:00

MARKERKANT - In de Hair & Beauty Salon Almere aan de Markerkant in Almere Stad is sinds kort de eerste en enige hammam uit de regio gevestigd. Daarnaast is er een schoonheidssalon en haarstudio, waarbij eigenaresse Emmelie gespecialiseerd is in een speciale en unieke haarverlenging. Haarweaving, speciaal voor de Europese haren en is veilig voor het eigen haar.


Emmelie vertelt dat ze in Turkije ook een hammam heeft gehad en daar haar ervaringen heeft opgedaan. Eenmaal terug in Nederland heeft ze in Almere een salon geopend met daarin een hammam. De behandelingen gaan echt op traditionele Turkse wijze.

De behandeling

De hammam is een warme, vochtige ruimte waar gasten op een aangenaam warme buiksteen liggen. Gasten worden afgespoeld met lauw warm water en blijven ongeveer tien minuten op deze buiksteen liggen waardoor de poriën opengaan en de huid weker wordt. Na deze tien minuten wordt het lichaam nogmaals afgespoeld met lauw warm water en wordt met een speciale scrubhandschoen (kese) het hele lichaam, voor en achter, gescrubd. Hierdoor verdwijnen alle dode huidcellen en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Hierna wordt het lichaam nogmaals liggend afgespoeld om vervolgens de schuimmassage te ondergaan. Dit wordt door middel van een grote speciale zak met zeep en water gedaan. De zak wordt in het zeepwater gedompeld en met één beweging word er lucht in de zak gelaten, de lucht wordt dan van boven naar beneden er uitgeknepen en ligt de gast in een zeep-schuimmassa, waar het hele lichaam mee gemasseerd wordt.
Dan wordt het lichaam afgespoeld en kan het haar gewassen worden.
Voor meer informatie, bel of kijk op de website www.hairbeautyalmere.nl
Hair & Beauty Salon Almere

Markerkant 1205-08
1314 AJ Almere Stad
06-41965166