Hakim van Sesamstraat onthult eerste steen

07 september 2009 07:00

EUROPAKWARTIER - Luid tromgeroffel op het speelplein van de Europaschool. Leerlingen sloegen met trommelstokken ritmisch op omgekeerde betonemmers om de spanning op te bouwen. Maar op het moment dat Hakim de eerste officiële steen van de nieuw te bouwen Europaschool onthulde, was het muisstil.


De Europaschool in Poort vierde woensdag haar éénjarig bestaan met de onthulling van de eerste steen voor de nieuwbouw van de school. Hakim van Sesamstraat onthulde de steen waarna een groot schoolpleinorkest, gevormd door kinderen van de Europaschool en kinderen uit de wijk, een muziekstuk voorbracht op voornamelijk materialen uit de bouw.
"Vandaag hebben wij alle reden voor een feestje", zei Yneke Boorsma, directeur van de Europaschool, in haar korte toespraak op het schoolplein. "We bestaan precies één jaar en over een paar maanden is ons eigen gebouw gereed. En om dat te vieren hebben we een officiële eerste steen laten maken die voor altijd in ons nieuwe schoolgebouw te zien zal zijn."
De Europaschool is een van de vijf basisscholen in Almere Poort. De school legt zich vooral toe op onderwijs in de basisvakken taal, lezen, schrijven en rekenen. Daarnaast staan kunst en cultuur hoog aangeschreven bij de school. En daar sloot het feestprogramma van woensdag naadloos op aan. Overdag kregen de kinderen uit de onderbouw en de bovenbouw van de Europaschool les in muziek maken op geïmproviseerde muziekinstrumenten. De muziekinstrumenten waren gemaakt van - heel toepasselijk - bouwmaterialen. Het orkest van de kinderen van de Europaschool werd aangevuld met tientallen kinderen uit Almere Poort, die gretig zitting namen achter de omgekeerde betonemmers die als drums fungeerden.