Hamra biedt vrij te bebouwen kavels in het bos

24 september 2008 07:00

ALMERE - De laatste woning in het plan Ensta is onlangs verkocht. Deze 23 vrijstaande villa's met eigen aanlegsteiger maken deel uit van de Nordics in Almere en liggen op een bijzondere plek, namelijk een eiland in een uitloper van de Noorderplassen. Van het nieuwe plan Hamra zijn negentien vrij te bebouwen kavels in het bos nog beschikbaar.


Ensta vormt slechts één van de projecten die de Nordics tot zo'n bijzonder maken. Want hier worden in een unieke omgeving een groot aantal bijzondere woningbouwprojecten gerealiseerd. Zoals Hamra, een ontwikkeling die binnenkort in de verkoop gaat.

Vrij te bebouwen kavels in het bos

In het plan Hamra introduceert Blauwhoed Eurowoningen een unieke vorm van particulier mede-opdrachtgeverschap: EurowoningUniek. Hierbij wordt het plezier van zelf bouwen op een eigen kavel, gecombineerd met het gemak en de zekerheid van het kopen van een kant-en-klare woning. Het plan bestaat uit negentien zeer royale, vrij te bebouwen kavels, in grootte variërend van 645 tot 935 m2. De kavels zijn bijzonder fraai gesitueerd in een bestaand bos.
Eurowoningcoach

Voor de architectonische invulling heeft Blauwhoed drie gerenommeerde architecten gevraagd een (basis)woning te ontwerpen. Alle drie de ontwerpen bieden volop mogelijkheden tot aanpassing en uitbreiding, zodat toekomstige bewoners een woning krijgen die optimaal aansluit bij hun persoonlijke woonwensen. In het basisontwerp is reeds rekening gehouden met de bestaande stedenbouwkundige randvoorwaarden, zodat de uiteindelijke realisatie voorspoedig kan verlopen.
Kopers worden tijdens het ontwerp- en bouwproces begeleid door hun eigen Eurowoningcoach, die hen alle zorgen uit handen neemt, die de contacten verzorgt en de planning nauwlettend in de gaten houdt. Daarnaast kunnen zij rekenen op een deskundig team toeleveranciers op het gebied van badkamerdesign, keukenontwerp en tuinarchitectuur.