Handboogschutterij Almere heerst bij Rayonkampioenschappen

16 februari 2010 11:01

ALMERE - De handboogschutters van Handboogschutterij Almere zijn weer drie bekers rijker in de toch al goed gevulde prijzenkast. Bij de rayonkampioenschappen voor teams werd zowel in de Ereklasse recurve en Ereklasse compound gewonnen. Ook in de recurve B-klasse werd een team kampioen.


In de ereklasse recurve was de HBSA met liefst drie teams vertegenwoordigd. De finale werd uiteindelijk een Almeers onderonsje. HBSA team 1 bestaande uit Pascal van der Veeken, Machiel van der Busse, Kevin Schaap en Daisy Laan versloeg uiteindelijk team HBSA 3 bestaande uit Stijn Vial, Shireen de Vries, David van Oostveen en Sarina Laan.
In de ereklasse compound was team HBSA 8 onverslaanbaar. Dit team bestaande uit Peter Elzinga, Irina Markovic, Marc Remie en Inge van Caspel was in de finale veel te sterk voor het team van HBS Emmeloord.
In de recurve B klasse leverde een team bestaande uit louter cadetten (tot en met 16 jaar) een unieke prestatie door de finale te winnen tegen allemaal senioren teams. Jesher Appels, Dick Schaap en Maurice Vial wisten zich in eerste instantie maar net te plaatsen voor de finalerondes maar wonnen vervolgens alle wedstrijden.

NK

De verwachtingen voor het NK komende zondag in het Topsportcentrum zijn dan ook hoog gespannen. Bij deze individuele kampioenschappen zullen ook veel schutters van de HBSA actief zijn. Maar liefst 15 van de in totaal 64 deelnemers. Zij hebben zich geplaatst op basis van de zes hoogste scores uit landelijke wedstrijden. Voor geïnteresseerden in de handboogsport: de wedstrijden vinden plaats in de topsporthal en beginnen om 10:30 uur. De toegang is gratis.