Handboogschutters rijden 'even naar Nimes'

25 januari 2010 12:09

ALMERE - Het wordt een drukke tijd voor de handboogschutters. Deze maand staat bijna ieder weekend een selectiewedstrijd op het programma waarmee schutters zich nog kunnen plaatsen voor het NK Indoor, op zondag 14 februari in Almere.


Tussendoor reizen een 18-tal schutters en begeleiders van de Handboogschutterij Almere 'even naar Nimes' waar een groot internationaal toernooi op het programma staat. Donderdag 21 januari vertrekken de schutters per auto. Vrijdag is er training, waarna 's avonds de wedstrijden beginnen. Na de finales op zondag wordt de thuisreis aanvaardt om op tijd te zijn voor de Flevolandse sportverkiezingen op maandagavond 25 januari. Een aantal schutters is genomineerd.
Het toernooi in Nimes is voor de talenten een uitstekende mogelijkheid om internationale ervaring op te doen en natuurlijk de kans om zich te meten met de beste schutters uit de hele wereld. Voor een aantal talenten is de reis mede mogelijk dankzij een bijdrage via Sportservice Flevoland.
Tijdens het toernooi in Nimes zullen de ogen met name gericht zijn op Peter Elzinga, die twee weken geleden met een nieuwe boog nog het Europees record indoor over 60 pijlen verbrak. Ook de vorm bij de talenten is echter dik in orde. Afgelopen weekend verbeterde Marc Remie tijdens een A-status wedstrijd het Nederlands record Heren Compound Junioren met maar liefst 3 punten. Kevin Schaap eindigde bij de Heren Recurve op een veelbelovende 3de plek vlak achter de nummer 1, clubgenoot Pascal van der Veeken. Daarnaast was het Nederlands record voor teams in de compound klasse een prooi voor schutters van HBS Almere dankzij de hoge scores van Peter Elzinga, Marc Remie en Ruben Bleijendaal.