Handen uit de mouwen in Beatrixpark

04 maart 2009 08:00

KRUIDENWIJK - De Beheergroep Beatrixpark steekt elke eerste zaterdag van de maand de handen uit de mouwen in het Beatrixpark: zaterdag 7 maart gaat de werkgroep van 13.30 tot 16.00 uur samen met buurtbewoners en andere belangstellenden aan het werk in de bosranden.


In verband met het broedseizoen van de vogels, is deze maand de laatste kans om dit werk te doen. De bomen die zo'n 25 jaar geleden geplant zijn, staan nu te dicht op elkaar. Het zagen van bomen in het park is noodzakelijk om een mooi en duurzaam bos te krijgen. Markante bomen zoals een mooi uitgegroeide eik of tamme kastanje worden gespaard. Op deze manier ontstaat een 'golvende' bosrand waarin markante bomen worden afgewisseld met een struiken- en kruidenlaag.
Van de afgezaagde takken en stammen worden takkenrillen gebouwd. Deze hebben verschillende functies. Ze zijn een schuilplaats voor vogels als het roodborstje en het winterkoninkje, maar ook muizen, egels en allerlei insecten maken er graag gebruik van. Bovendien is het dode hout een ideale groeiplek voor mossen en paddestoelen.

Aanmelden en verzamelen

Belangstelling om op zaterdag 7 maart te komen helpen? Iedereen - ook kinderen - zijn welkom. Voor gereedschap, koffie/thee en koek wordt gezorgd. Verzamelen om 13.30 uur op de parkeerplaats achter de sauna. Aanmelden kan via beatrixpark@yahoo.com of 036-5334180 (Diana Stam). Meer info is te vinden op http://beatrixpark.tripod.com en www.parkbehoudalmere.nl.