Handgemaakte kaarten voor het goede doel

04 maart 2009 08:00

MARKERKANT - "Alle kaarten die ik verkoop in mijn 3D Supermarkt zijn handgemaakt en daardoor uniek", zegt eigenaresse Netty Leurs. "De opbrengst ervan komt honderd procent ten goede aan het Dierenasiel Almere."


Ruim twee jaar geleden begon ze met haar zaak in 3D-materialen aan de Markerkant 1205-07. Leurs zegt: "Iedereen verklaarde me voor gek om een winkeltje te openen met allerlei soorten 3D-knutselmaterialen. Maar het loopt als een trein…" Almeerders knutselen graag volgens de eigenaresse. "En steeds meer, ondanks de economische malaise."
Omdat ze destijds opende op 4 oktober wilde ze haar invulling geven aan werelddierendag. En in navolging daarvan gaat de opbrengst van alle zelfgemaakte kaarten volledig naar het Dierenasiel Almere.

Geboortekaartjes

Geboorte- en trouwkaartjes kunnen ook besteld worden bij de 3D Supermarkt. "Als je echt iets heel aparts wilt, kan dat ook", zegt de eigenaresse. "Ze zijn handgemaakt en daardoor uniek. Elke kaart is anders en kost tussen de 1 euro tot 4 euro", vertelt Leurs enthousiast. "Maar aan een kaart van 4 euro is wel een hele dag gewerkt." In de voorbeeldkaarten in haar zaak heeft Leurs haar 'hart, ziel en zaligheid' gelegd. "Die zijn nu ook te koop."
3D Supermarkt

Markerkant 1205-07
1314 AJ Almere