Hans Bakker nieuwe directeur Floriade

26 april 2021 13:50

ALMERE - Hans Bakker is aangesteld als nieuwe Floriade-directeur. Hij vervangt Pieter Cloo die onlangs opstapte.

Hans Bakker was veertien jaar algemeen directeur bij de RAI in Amsterdam en heeft daarnaast directie-ervaring in de reisbranche bij Transavia en TUI. Ook was hij commissaris bij het vervoerssbedrijf GVB..Hij is op dit moment voorzitter van VNONCW Metropoolregio Amsterdam. De raad van Commissarissen is van mening dat Hans Bakker de kwaliteiten en ervaring heeft om succesvol leiding te geven aan de Floriade BV. Volgens de Raad van Commissarissen past het salaris wat Bakker opstrijkt binnen de eisen die de gemeenteraad heeft vastgesteld.

Stimac

Stimac is sinds vrijdag 23 april niet langer werkzaam in de rol van statutair directeur en geeft het stokje dus over aan Bakker. Volgens de Floriade BV continueert Stimac zijn werkzaamheden voor de Expo-ontwikkeling.

GVB

In zijn functie als commissaris bij het vervoersbedrijf GVB kwam Bakker in 2017 stevig in botsing met toenmalig wethouder Kajsa Ollongren van Amsterdam. Hij moest toen binnen een week op het stadhuis komen om tekst en uitleg te geven over de hoge beloningen van de directie en over het dedain waarmee hij zich uitliet over de discussie die hij kwalifceerde als 'ketelmuziek'. "Hij heeft een goed moment om zijn mond te houden voorbij laten gaan," zei Ollongren daarover.