Hans van Efferink over de Dag van de Dialoog:"We zetten de dialoog van 2008 dit jaar voort"

21 oktober 2009 07:00

ALMERE - De twee voorgaande edities van de Dag van de Dialoog was voor leden van de International Business Club van World Trade Center Almere Area (WTCAA) reden om dit op de Dag van de Dialoog dit jaar te continueren. "Binnen het huidige thema 'Verrassend Almere' gaan de we discussie voortzetten, met zelfs vier deelnemers die vorig jaar ook meededen", aldus organisator Hans van Efferink.


"We doen dit jaar voor de derde keer mee aan de Dag van de Dialoog", zegt Van Efferink. "Vorig jaar hebben we met een groep van acht personen en de professionele gespreksleider Peter van Eijk gesproken over het thema 'ontwikkeling'. We hebben toen gesproken over de ontwikkeling van de Randstad en internationalisering van Almere. Eén van de uitkomsten was dat we vinden dat er vanuit de overheid meer gedaan moet worden om Almere op de kaart te zetten. Die discussie willen we nu voortzetten onder een andere vlag, met het thema van dit jaar."
De International Business Club WTCAA is het platform voor ondernemen, onderwijs en overheid. Leden van de club hebben een bedrijf in Almere en wonen vaak ook in Almere. Ze profileren zich internationaal. Van Efferink: "De dialoog is zo opgesteld dat er geen dwang achter zit en we binnen het huidige thema de discussie dit jaar kunnen voortzetten. De groep bepaalt daarna wat voor belang we hechten aan de dialoog en wat we doen met de uitkomst. Misschien vloeit er nog een tweede actie uit voort zoals een denktank. Maar dat weten we pas na 5 november."

Aanmelden

Iedereen kan zich als deelnemer aanmelden voor de Dag van de Dialoog op donderdagavond 5 november. Deelnemers worden ingedeeld bij een tafel die ergens in Almere neergezet is. De dialoog duurt ongeveer twee uur. Kijk voor meer informatie op www.almeredialoog.nl.