Hard lopen voor Burkina Faso

29 april 2009 07:00

ALMERE - Leerlingen van de basisscholen Caleidoscoop en De Zevensprong hebben afgelopen woensdag hard gelopen tijdens de Nationale Sportweek. Ze renden mee om geld in te zamelen voor een sportproject in Burkina Faso.


Vorige week vond alweer voor de zesde keer de jaarlijkse Nationale Sportweek plaats, waarin sport in Nederland extra aandacht krijgt. Als sportactieve basisschool organiseerde Caleidoscoop in Filmwijk tal van activiteiten, waaronder een sponsorloop, samen met De Zevensprong uit Danswijk. Alle leerlingen van beide scholen liepen een parcours van drie kilometer. De bovenbouwleerlingen renden het parcours zelfs meerdere keren.
Dit jaar werd de sportloop een sponsorloop. Kinderen konden zich laten sponsoren voor het succesvol afleggen van de route. Het geld wordt besteed aan sportmaterialen voor een sportproject in Burkina Faso, West-Afrika. Leerlingen van een middelbare school in Nijkerk voeren dit project uit op een school in Batié. Zij waren ook aanwezig tijdens de sponsorloop om samen met ouders en leerlingen van het Echnaton te helpen bij de stempel- en drinkposten en het beveiligen van de route.
Alle leerlingen legden de route met succes af, daarbij geholpen door het mooie weer en de vele aanmoedigingen langs het parcours. Dankzij de inzet van alle leerlingen van zowel Caleidoscoop als De Zevensprong en de betrokken leerkrachten en ouders, kunnen er veel sportmaterialen gekocht worden voor Burkina Faso.
Meer informatie: www.caleidoscoop.edu.almere.nl (weblog gym).