HaRT is nieuwe voorstelling van Vis à Vis

29 februari 2012 06:00

ALMEERDERSTRAND – Locatietheatergezelschap Vis à Vis komt dit seizoen met een nieuwe voorstelling HaRT, een eigentijdse liefdesgeschiedenis in een futuristische omgeving. Het publiek komt terecht achter de coulissen van een moderne milieuboulevard. Niet alleen het afval maar ook de menselijke relatie krijgt hier een ongekend tweede leven. HaRT zal te zien zijn van 19 mei tot en met 15 juli bij Almere Strand.


Na theaterspektakel ‘SILO 8’ dat in totaal 48.000 bezoekers trok, heeft Vis à Vis ditmaal geen bewerking van een bestaand stuk, maar een geheel eigen productie gemaakt. Waar in SILO 8 nog de afbraak van de verzorgingsstaat aan de kaak werd gesteld, speelt deze romance zich af tegen de context van duurzaamheid en recycling.
HaRT speelt zich af in een tijd waar duurzaamheid de sleutel is voor eindeloos geluk. Eindelijk verlost van schuldgevoel dumpt de moderne mens alles wat niet meer bevalt en vervult zijn onverzadigbare materialisme met nieuwe hebbedingetjes. De locatietheater-experts van Vis à Vis scheppen met HaRT een eigen dimensie waarin men kan recyclen tot in de eeuwigheid en zelfs het menselijk overschot een plek vindt.
Traditiegetrouw zet Vis à Vis groot materieel en vernuftige techniek in om het scheidingsstation te transformeren tot een visuele belevenis. Per avond kunnen 850 toeschouwers vanuit een overdekte tribune dit liefdesverhaal in een absurde setting beleven.