Hartje zomer ijsbaan in AlmereCaribbean Jump Up verrast stadshart

24 juni 2009 07:00

STAD CENTRUM - De Caribbean Jump Up Almere vindt zaterdag 11 juli voor de tweede keer in het stadshart van Almere plaats. De tropische dansparade start aan de Esplanade en loopt naar het Forum. 's Avonds vindt in Eindelijk Weer de after party plaats. "Solo solo, van zonsopgang tot zonsopgang gaan we feesten!", zegt organisator Edwina Molina.


De organisator is trots dat het dit jaar midden in het stadshart plaatsvindt. "Een schitterende locatie." Op meeslepende muziek, ook wel 'roadfire'-muziek genoemd, worden de straten omgetoverd tot één dansende massa. "Vanaf negen uur 's morgens tot vijf uur 's nachts duurt de Caribbean Jump Up", vertelt Molina. "Overdag is de Caribbean Jump Up echt een familiefeest. We zagen vorig jaar zelfs ouders met jonge kinderen in kinderwagens, of op hun schouders meedoen in de tocht." Dit keer start de stoet vanaf het Esplanade en trekt al dansend door het stadshart en de oude stad terug naar het Forum.

IJsbaan en exotische hapjes

"Daar staat dan een ijsbaan met daaromheen kraampjes met exotische hapjes, zoals Surinaamse bloedworst, een suikerspin en popcornwagen, en lekkere Antilliaanse gerechten. De "saté ku batata" (Antilliaanse patat met vlees in een speciale satésaus) is om je vingers bij af te likken…" Ook is er een springkussen voor de kinderen en verzorgt kinderopvang Daddy's Daycare leuke activiteiten. "En uiteraard is er de hele dag live muziek. Een brassband hoort er ook bij!" De meest bekende Antilliaanse band Q Sign brengt net als vorig jaar hun Roadfire muziek ten gehore en de tweede band brengt soca muziek. Om alvast in de stemming te komen voor deze tropische dansparade op zaterdag 11 juli, kunnen Almeerders via de website www.jumpupalmere.nl genieten van roadfire en soca-muziek.
Om mee te kunnen doen in de Caribbean Jump Up-stoet, zijn T-shirts te koop. "In de voorverkoop kosten ze 10 euro per stuk, en na 1 juli 15 euro. Deze zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in het gemeentehuis. Fervente feestgangers die ook naar de after party in Eindelijk Weer willen, kunnen uitsluitend na koop van een T-shirt een toegangsbewijs voor de after party kopen." Omdat er 'slechts' 900 kaarten voor de after party zijn, is het verstandig om deze zo snel mogelijk aan te schaffen.
Voor verkooppunten en meer informatie: www.jumpupalmere.nl.