Hassen (11): "Ik kan later tegen mijn kinderen zeggen dat hier een heipaal in de grond zit die door mij b

09 maart 2011 06:00

BOUWMEESTERBUURT - Jongeren uit de Bouwmeesterbuurt hebben op 2 en 4 maart op het Van Eesterenplein een heipaal beschilderd. Dit gebeurde op initiatief van projectleider en cultuurmakelaar van de Kunstlinie, Harriet Bosman. "Het is geweldig te zien hoe enthousiast deze jongeren zijn. De sfeer is heel goed en de jongeren voelen zich echt betrokken." Op 22 maart gaat de paal de grond in en gaat de bouw van het appartementencomplex van Ymere officieel van start.


"Het project wordt georganiseerd vanuit de Kunstbus van de Kunstlinie die in het leven is geroepen om kunst en cultuur de wijken in te brengen", aldus Harriet Bosman. "Met de jongeren van dit project zijn we nu enkele maanden bezig en het is zo leuk om te zien wat we hebben bereikt. Onder leiding van begeleiders Erik en Tibor hebben de jongeren gewerkt met digitale fotografie, sjablonen, letters in 3D en in- en outdoor graffiti. Eerder hebben we al een openlucht Street art-museum op het plein geopend. Als vervolg hierop is het idee ontstaan deze heipaal te beschilderen."
De bedoeling hiervan is de jongeren meer te betrekken bij wat er in hun buurt gebeurt. Dat dit ook daadwerkelijk lukt, blijkt wanneer de 11-jarige Hassen aangeeft wat het voor hem zo bijzonder maakt: "Het leuke van dit project is dat ik later op deze plek tegen mijn kinderen kan zeggen dat hier een heipaal in de grond zit die door mij beschilderd is."
Op dinsdag 22 maart gaat het kunstwerk de grond in. Harriet: "Wat wij die dag precies gaan doen is nog niet duidelijk, maar dat wij het niet onopgemerkt voorbij zullen laten gaan staat vast."