Heerlijke appeltjes van DeKinderkliniek

13 september 2009 07:00

STAD CENTRUM - In de wachtkamers van DeKinderkliniek Almere staan manden, gevuld met heerlijke appeltjes. "Neem gerust een appeltje!", staat op het kaartje dat aan de mand hangt. En dat wordt veelvuldig gedaan. Door kinderen, ouders en door het personeel. Per week wordt er meer dan 60 kilo aan appels gegeten in DeKinderkliniek.


In De Kinderkliniek wil men het zo aangenaam mogelijk maken voor kind en ouders. Wachten is al vervelend genoeg. Dus werd er naast koffie en thee naar iets anders gezocht. Een appel is gezond, erg lekker, hoort bij Flevoland en past binnen het concept van De Kinderkliniek.
De appels komen van fruitteeltbedrijf Elshof uit Dronten. Robert Elshof is de eigenaar van het fruitteelt bedrijf met bijna 100.000 bomen. "Per jaar worden er anderhalf miljoen appels geplukt uit deze boomgaard", zegt Elshof. "En de meeste van die appels gaan naar supermarkten in heel Europa en daarbuiten. Wat overblijft gaat in de appelmoes en appelsap."
Elshof is trots dat zijn appels ook naar DeKinderkliniek gaan. "Geweldig dat kinderen van jongs af aan fruit leren eten! Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten."
Elshof levert ook appels aan peuterspeelzalen, scholen, verschillende apotheken in Flevoland, maar voornamelijk levert hij aan bedrijven. "Er is onderzoek gedaan naar het effect van een appel tijdens het werk..En het bleek dat appeltjes een positief effect hadden…"