Heftig! Gesprek over veiligheid

29 mei 2010 13:57

STAD CENTRUM - De Nieuwe Bibliotheek start met een nieuwe debatshow: Heftig! Elke laatste vrijdag van de maand gaat dit plaatsvinden in de Nieuwe Bibliotheek aan het Stadhuisplein. De eerste debatshow op vrijdag 28 mei van 20.00 tot 21.00 uur gaat over veiligheid.


Iedere debatshow heeft een ander thema en is gratis toegankelijk voor alle Almeerders die uiteraard ook de mogelijkheid hebben mee te debatteren.
Almere staat op de 35e plaats op de onveilige steden lijst. Dat is ver na Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam. In Almere is het veiliger dan in die steden, veiliger dan in Amersfoort en Beverwijk. Toch voelen veel Almeerders zich niet veilig en ook buiten Almere heeft men geen florissant beeld van de veiligheid in de stad.
Tijdens het debat wordt onderzocht hoe dat komt. Wat verstaan we onder veiligheid en waar komen onveiligheidsgevoelens vandaan? Een panel van deskundigen, en we hopen ook de bezoekers, zal reageren op een aantal stellingen.
De avond begint met een gesprek met burgemeester Annemarie Jorritsma. Later schuiven er een jongerenwerker, veiligheidsmanager en wijkagent aan tafel. De debatshow wordt op geheel eigen wijze gepresenteerd en gerelativeerd door Irene van der Aart en Lars Sörensen.