Help Beatrixpark aanpakken

05 maart 2010 07:04

STAD CENTRUM - De Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark gaat zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur, samen met omwonenden en andere belangstellenden boomwortelkluiten vrij maken van begroeiing in het Beatrixpark. De ijsvogel kan zo makkelijk de kluit vinden en een goede aanvliegroute vinden naar zijn nest.


Hoewel zijn naam anders doet vermoeden, houdt de ijsvogel helemaal niet van ijs en kou. De fraaie blauworanje vogeltjes zijn echte viseters, dus sterk gebonden aan water. Als dat bevroren is, kunnen ze niet aan voedsel komen en sterven ze massaal. De ijsvogel kan nu dus wel wat extra hulp gebruiken, want hij heeft het moeilijk gehad met de lange strenge winter.
De werkgroep gaat ook de bosranden vlindervriendelijk maken, als voorbereiding op het aanleggen van een vlinderroute in het voorjaar.
Elke eerste zaterdag van de maand kan iedereen samen met de Beheergroep meehelpen bij het beheer van het park. Voor iedereen is er iets leuks te doen. Ook voor kinderen. Meehelpen? Stuur vooraf even een mail naar beatrixpark@yahoo.com of bel met 036 - 533 4180 (Diana Stam). Verzamelen om 13.30 uur op de parkeerplaats achter de sauna.