Henk van den Beld op zijn plek bij FC Almere

20 januari 2020 00:00

DE MARKEN – FC Almere start komende week de tweede helft van de competitie met een uitwedstrijd tegen koploper Maarssen. Voor de Almeerse voetbalvereniging, vierde op de ranglijst, een cruciaal duel in de strijd om het kampioenschap en/of periodetitel. Henk van den Beld is bestuurslid Technische Zaken.

De club bevindt zich in een rustig vaarwater met een onlangs nieuw benoemde voorzitter Remco Fens, een andere penningmeester Desiré Laan, een aantal enthousiaste vrijwilligers en een kersvers bestuurslid Technische Zaken in de persoon van Henk van den Beld, die zelf als broekie bij de Amsterdamse voetbalvereniging Neerlandia speelde. Na een aantal jaren verhuisde hij naar Amerika om daar twee jaar als semi prof uit te komen voor Los Angeles. "Een prachtige tijd gehad als voetballer en bijvoorbeeld gespeeld met Rod Stewart. Daarnaast heb ik daar mijn vrouw ontmoet. Maar uiteindelijk kwamen we in 1989 samen naar Almere, waar mijn broer en ik gingen spelen bij ASC Waterwijk", vertelt Henk.

Goede vooruitzichten

Mede door het aanblijven van de huidige trainer Charles Loots en assistent-trainer Michel Pleune zijn de vooruitzichten voor de Almeerse vereniging goed, al valt er natuurlijk nog best het een ander te wensen. "Het is supergoed nieuws dat de trainersstaf aanblijft en dat we meedoen om het kampioenschap en periodetitel. Promoveren zou leuk zijn, maar we gaan niet teveel druk opleggen. Verder moet de jeugd een 'lift' krijgen en moet FC Almere een gezonde dorpsclub worden. Het zou toch fantastisch zijn als er elke week zo'n 500 tot 1000 man langs de lijn zou staan om FC Almere langzaam richting hoofdklasse te zien gaan?", aldus een enthousiaste en bevlogen Henk van den Beld.

Henk van den Beld (midden) geflankeerd door trainer Charles Loots (rechts) en Michel Pleune. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

Gerelateerd

HV Almere
Kringloop