Henk van der Zijde erelid VC Allvo

01 juli 2009 07:00

ALMERE - Voorzitter Henk van der Zijde is vorige week benoemd tot erelid van volleybalclub Allvo. De Almeerder is al vanaf 2000 actief in die functie en heeft veel betekend voor de club die toen nog VC Omniworld heette.


Direct na zijn verhuizing naar Almere raakte hij direct geïnspireerd door het Omniworld concept met als kernpunt de nauwe samenwerking tussen top- en breedtesport. Juist het uitbouwen van die samenwerking was voor hem een uitdaging en hij heeft sindsdien veel bereikt. Vol enthousiasme en met veel inzet heeft hij bijvoorbeeld toegewerkt naar de opening van het nieuwe Topsportcentrum en de verhuizing van de club daar naartoe. Zeker in de begin jaren zijn er veel sportieve successen geweest: niet alleen voor het A-leauge team, maar ook voor de jeugdteams. Ook heeft hij veel bijgedragen aan het meer op een professionele manier organiseren en runnen van de club.
De laatste jaren waren tropenjaren volgens Henk, vanwege de faillissementen van de twee BV's die het topvolleybal regelden. Dit is zeker ten koste gegaan van de vereniging. "Daarom ben ik blij dat met het nieuwe bestuur de stappen voor verbetering fors worden voortgezet", blikt Henk alvast vooruit.
"Natuurlijk blijf ik betrokken binnen de club. Ik zal me inzetten voor het verder invullen van het vrijwilligersbeleid en voor het organiseren van activiteiten en evenementen. Met de zomer op komst ben ik nu bezig met verschillende activiteiten op het Almeerderstrand om het beachvolleybal te stimuleren. Op www.allvo.nl kan je hierover meer lezen."