Herfstvakantiespelen op Arnhemplein

19 oktober 2011 05:00

ALMERE - In Stedenwijk hoeven de kinderen zich tijdens de herfstvakantie niet te vervelen. Op het Arnhemplein vinden van 24 tot 28 oktober de Herfstspelen 2011 plaats. Er verrijst een grote tent, waar elke dag van 10.00 tot 17.00 uur speciaal voor hen allerlei gratis activiteiten zijn.


Op vrijdagavond sluiten de Herfstspelen af met een groots slotfeest. Een greep uit het programma: knutselen en een springkussen voor de kleintjes, voor de iets groteren: picknickbanken beschilderen onder begeleiding van kunstenaars van de KunstLinie en De Bakkerij, workshop graffiti door Chris Steijnz, photo-shoots, workshop-dj (de deelnemers draaien tijdens het slotfeest), volleyballen, voetballen en nog veel meer.
Voor een compleet programma: www.stedenwijk-midden.nl; er zijn activiteiten voor kinderen van 4 tot 6 jaar, 6 tot 12 jaar en 12 tot 16 jaar. Wie mee wil doen, kan gewoon langslopen en meedoen. Bij mooi weer gaan de zijkanten van de tent open, als het regent, kunnen ze dicht en gaat alles gewoon door. Wel is er nog behoefte aan vrijwilligers en/of enthousiaste ouders die willen helpen met activiteiten begeleiden.
Buurthuis Ons Stekkie aan het Enschedepad organiseert de Herfstspelen en heeft genoeg fondsen kunnen aanboren, zodat ze alle activiteiten gratis kan aanbieden. De Herfstspelen maken deel uit van het uitbreidende aanbod van het buurthuis, dat het jeugdwerk de komende tijd flink wil uitbouwen.