Het Antwoord

13 mei 2009 07:00

WATERWIJK - Het Antwoord verleent verschillende vormen van hulp aan kinderen. Bijvoorbeeld hulp bij rekenen, beter concentreren, minder bang, boos of verdrietig zijn of omgaan met een scheiding. Ouders kunnen eveneens bij ons terecht voor bijvoorbeeld opvoedingsondersteuning, faalangstraining of dramatherapie.


Wij streven ernaar snel, persoonlijk en laagdrempelig hulp te bieden. Aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek kan telefonisch of via email (zie contactgegevens). Het Antwoord probeert wachtlijsten zoveel mogelijk te vermijden. Vaak lopen ouders al lang rond met vragen voordat ze naar hulp gaan zoeken. Tijdens het vrijblijvende intakegesprek doen ouders hun verhaal, wordt het probleem in kaart gebracht en wordt er gezocht naar geschikte behandelmethoden. De tarieven zijn inkomensafhankelijk, zodat zoveel mogelijk ouders de hulp voor hun kind kunnen bekostigen.
Degene die het intakegesprek heeft met ouders, voert meestal ook de behandeling uit. De behandeling is één-op-één. Zo kan er een goede vertrouwensband ontwikkeld worden en kan de behandeling optimaal afgestemd worden op het kind. Wanneer tijdens een behandeling blijkt dat het kind ook op een ander gebied problemen ervaart, wordt hier, in overleg met ouders, op ingespeeld. Indien wenselijk, wordt ook de school bij de behandeling betrokken.
Het grootste deel van de kinderen komt met veel plezier naar de begeleiding. Zij vinden het prettig dat er iemand is die naar ze luistert en ze helpt bij de dingen die zij moeilijk vinden. Het is een veilige plek, waar je jezelf mag zijn en alles mag vertellen en vragen.

Het Antwoord Almere

Waalstraat 71-75
1316 ET Almere
036-5303858
almere@het-antwoord.nl
www.het-antwoord.nl