Het Bouwmeesterhuis: de huiskamer van de Bouwmeesterbuurt

26 november 2008 08:00

ALMERE - Het Bouwmeesterhuis in de Bouwmeesterbuurt heeft na de start in februari van dit jaar al flink aan de weg getimmerd. Opbouwwerker Theo Kruisinga van welzijnsstichting De Schoor is heel tevreden over alle activiteiten die bewoners en vrijwilligers in de afgelopen negen maanden organiseerden voor andere wijkgenoten. "Maar bewoners met innovatieve ideeën om hun wijk te verbeteren, zijn altijd van harte welkom."


Theo is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het Bouwmeesterhuis. "Samen met de bewoners, alle betrokken partijen en alle vrijwilligers hebben we al veel bereikt. Zo is er een docent van de Kunstlinie streetdanceles komen geven aan kinderen en hebben leerlingen van het Oostvaarderscollege een luxe lunch en een verwendag voor ouderen aangeboden." Daarnaast organiseerde een buurtbewoner voor senioren computerlessen. "Daar is een wachtlijst voor."
Als hoogtepunt ziet Theo het buurtfeest dat van de zomer werd gehouden. "Zo'n 550 bewoners bezochten het zomerfeest. Heel content was ik daar over. Het mooiste is wanneer een buurthuis als uitvalsbasis dient voor de wijk, een fysieke herkenning. En als het zo'n positief effect heeft dat anderen ook mee gaan doen."

Pareltjes in de wijk

Ongeveer vijftig wijkgenoten uit de Oudshoornstraat staan bij de opbouwwerker bekend als zeer actieve, zelfstandige en betrokken buurtbewoners. "Zij hadden een plan ingediend en daarvoor hebben wij een wijkbudget aangevraagd voor onder andere een gezamenlijke kerstboom. Daarmee hebben ze hun wensen kunnen uitvoeren: met kerst ontmoeten ze elkaar rondom die kerstboom."
Het Bouwmeesterhuis biedt slechts vanuit het opbouwwerk van De Schoor ondersteuning. "De bewoners maken de wijk. Mensen die opstaan en denken, ik wil ook wat doen in mijn buurt, zijn de pareltjes in de wijk."
Almeerders die ook ideeën hebben over de verbetering van hun Bouwmeesterbuurt, kunnen mailen naar Kruisinga@deschoor.nl of bellen naar 06-21896216.