Het buitengewone van gewoon

20 oktober 2009 07:00

HAVEN CENTRUM - Bij Alosery Art Gallery aan de Kerkgracht 51 is nog tot en met 22 oktober het werk te zien van de schilder Henrie Vogel.


Henrie Vogel werd op 2 juni 1957 te Vlaardingen geboren. Zijn kunstvakopleiding heeft hij in Utrecht en Kampen gevolgd. In 1983 studeerde hij af en is sindsdien werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar te Kampen. Vogel: "Het zijn juist die dingen die we gewoon noemen die me raken. Het buitengewone van gewoon grijpt me aan. Die vreemdheid van het gewone openbaart zich aan de rand. Het is het niets rond iets. Dat kom ik overal tegen als ik me ervoor openstel. Een dier, een steen, een bloem, een ding, een oog, water. In mijn laatste serie landschappen probeer ik dit buitengewone van het gewone te vatten. Ik maak voor het eerst gebruik van mijn omgeving, het prachtige Kampereiland. Een gewone sloot weerspiegelt het hele universum in de beweging van een oppervlak."
In zijn nieuwe werken ontstaat door de gelaagdheid een fysieke ruimtelijkheid, letterlijk in het oppervlak. Kijk voor meer werken van Vogel op www.aloseryart.nl.