Het geheim van wonen in de Nordics

19 november 2008 08:00

ALMERE - Het lijkt een goed bewaard geheim dat, behalve door de inwoners zelf, door weinig anderen gedeeld wordt. De rust en ruimte die nog te vinden zijn in het plan Nordics in Noorderplassen-West, Almere. Een omgeving waar kinderen nog alle ruimte hebben om te spelen en waar u het gevoel hebt dat het elke dag een beetje vakantie is ..

.
Dat is vooral te danken aan de royale opzet van het plan, waarbij alle ruimte is gelaten voor groen en water. Hier wonen, betekent elke dag weer genieten. Want in de wijk en de onmiddellijke omgeving zijn volop mogelijkheden om erop uit te gaan. Voor wandelaars en fietsers zijn er uitgestrekte natuur- en recreatiegebieden, zoals de Lepelaarsplassen, het Kromslootpark en het Waterlandse Bos. Het Almeerderstrand en het Zilverstrand zijn ideaal voor mensen die van water en zonnebaden houden. En watersporters kunnen hun hart ophalen bij één van de fraaie meren die in de directe omgeving te vinden zijn, zoals het Gooi- en IJmeer, het Markermeer, het Weerwater, de Leeghwaterplas en natuurlijk de prachtige Noorderplassen.

Volop voorzieningen

Het mag er dan op lijken dat u in de Nordics in de vrije natuur woont, u hebt wel degelijk alle mogelijke stedelijke voorzieningen onder handbereik. U kunt daarbij denken aan een supermarkt, een kapper, horeca met aanlegsteiger, een dierenarts, een basisschool en het health care-cluster waar u bijvoorbeeld een sportzaal, fitness, fysiotherapie en een huisartsenpraktijk aantreft. Daarnaast biedt Almere de nodige cultuur en ontspanning.
Plezierig en ruim wonen

U vindt in de Nordics een grote verscheidenheid aan woningen. Zo bied het project Jarna XXL zeer royale twee-onder-één-kapwoningen met een woonoppervlak van maar liefst 180 tot 200 m2. En met een inhoud van 750 tot 850 m3 is Jarna XXL bijna anderhalf keer zo groot als een doorsnee twee-onder-één-kapwoning!