Het leven van Beatrix Potter in Filmsalon

26 november 2008 08:00

ALMERE - Filmsalon is een activiteit van filmhuis Cinescope onder leiding van Menno Gaijkema. Hij besteedt op een ontspannen manier aandacht aan bijzondere films van de afgelopen jaren en decennia, elke woensdagochtend om 10.30 uur.


Woensdag 26 november draait de film Miss Potter, een film gebaseerd op het leven van de kinderboekenschrijfster Beatrix Potter, gespeeld door Renée Zellweger. Vanaf haar jonge levensjaren is ze een onbegrepen meisje met een sterke wilskracht, een tomeloze fantasie en een passie voor de natuur. Op 36-jarige leeftijd wordt zij plotsklaps bekend met haar eerste kinderboek 'Het verhaal van Pieter Konijn'. Beatrix wordt verliefd op haar redacteur Norman Warne (Ewan McGregor) maar omdat hij van lage komaf is, keuren de ouders van Beatrix de affaire af. Door de standvastigheid van het prille koppel, lijkt niets hun relatie in de weg te staan.
Regie: Chris Noonan, Groot-Britannië, 2006, 92 min. Kijk voor meer informatie op www.cinescope.nl of bel 036-5306147. Dit nummer is bereikbaar tijdens openingstijden van Cinescope en maandag en donderdag tussen 11.00 en 17.00 uur. Filmtheater Cinescope is dertig minuten voor aanvang van de eerste voorstelling geopend.