Het Ooievaarsnest officieel geopend

01 juli 2009 07:00

HAVEN - Het Ooievaarsnest is afgelopen zaterdag officieel geopend voor publiek. Het zorglandgoed van Triade in het Vroege Vogelbos aan de Muiderweg 10 in Almere Haven biedt werkervarings-trajecten aan mensen met een verstandelijke, psychische of sociale beperking in de theeschenkerij, moestuin en de Landgoedwinkel.


De open dag was gratis toegankelijk. In de Landgoedwinkel liep het storm. Het springkussen kreeg het zwaar te verduren onder zoveel vrolijke kinderen. De informatiemarkt werd goed bezocht en aan de rondleidingen en djembé-workshops deden veel mensen mee. Ook Wereldwinkel Duka la Dunia was op de open dag aanwezig met een stand.
Donderdag 25 juni was de opening voor genodigden, waarbij twee bijzondere mensen de gasten een rondleiding gaven over het terrein en de opening verrichten door een fles Champagne stuk te slaan op de grote toegangsdeuren van het gebouw. Hans Warrink was namens de gemeente Almere betrokken bij de totstandkoming van het project van Triade. Hij bood Het Ooievaarsnest namens de gemeente 5000 euro aan voor de aanleg van een speeltuin bij de theeschenkerij van Het Ooievaarsnest. “De gemeentelijke afdeling Natuur- en Mileueducatie (NME) gaat per 1 juli zelfstandig verder in de stichting Stad en Natuur Almere”, licht Warrink toe. “Vanaf dan zullen wij ook het beheer op ons nemen voor het bosgebied rondom Het Ooievaarsnest en de Schaapskooi. Binnen drie tot vier jaar willen we van het bos een bijzonder recreatiegebied maken. Als het kan met de hulp van deelnemers van Triade en Het Ooievaarsnest.”
De Landgoedwinkel is vooralsnog één dag per week geopend. De theeschenkerij is open van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Hier worden koffie, thee en fris, maar ook huisgemaakte gebak en hartige lunchgerechten geserveerd, veelal met (biologische) producten uit eigen moestuin en fruitgaard.
Kijk voor meer informatie op de website www.ooievaarsnestalmere.nl.