Het Open Podium Almere wil de Almeerse homo-emancipatie een gezicht geven met de thema-avond OPA uit de

25 februari 2009 08:00

STAD CENTRUM - De eerste gezamenlijke OPA-avond van stichting Open Podium Almere (OPA) en Kunstencentrum de Kunstlinie is zaterdag 28 februari meteen heel bijzonder: de uitreiking van de 'Roze Pioniersspeld' staat dan op het programma.


Tijdens de maandelijkse avonden van het Open Podium Almere, kortweg OPA, kunnen Almeerders van alle leeftijden, amateur en/of professionals, hun talenten tonen op het gebied van zang, theater, dans en komedie.
Op zaterdag 28 februari is de thema-avond 'OPA uit de kast', waarbij de Roze Pioniersspeld wordt uitgereikt door Gay Krant Magazine-hoofdredacteur Henk Krol.
In de theaterzalen én op straat kwamen veel Almeerders uit voor hun homoseksuele of lesbische geaardheid en zetten zich actief in om anderen daarbij te helpen. Open Podium Almere wil meer aandacht vragen voor deze doelgroep én wil een gezicht geven aan de Almeerse homo-emancipatie door De Roze Pioniersspeld in het leven te roepen. De speld is een onderscheiding voor een persoon of instelling die zich actief inzet voor de homo-emancipatie in Almere.
Tijdens de speciale thema-avond 'OPA uit de kast!' zullen er optredens verzorgd worden door musicalacteurs Tony Neef en Jimmy Hutchinson, stadsrapper TNT (Tim Calis), Margreet Dolman, theatersportgroep IMPULS en NotaBene (met werk van Willem Wilmink).
Kaarten voor 'OPA uit de kast' zijn á 5 euro te koop bij Jamin, of te reserveren via opauitdekast@live.nl. De bijeenkomst wordt gehouden vanaf 20.00 uur in de Kleine Zaal van de De Kunstlinie.