Het Spectrum pakt 'ernstige spraaktaal moeilijkheden' aan

07 januari 2009 08:00

ALMERE - Afgelopen schooljaar is openbare basisschool Het Spectrum in samenwerking met stichting Gewoon Anders gestart met een speciale groep voor leerlingen met Ernstige Spraaktaal Moeilijkheden.


In deze speciale groep worden leerlingen geplaatst, die een communicatieve handicap hebben. Michiel Gerritsen, coördinator in het Spectrum: "Er zitten maximaal vijftien leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar in deze speciale groep. Ze krijgen ondersteuning van de stichting Gewoon Anders."
De leerlingen worden begeleid door een zogenaamd team-rondom-kind. "Dit team bestaat uit de groepsleerkracht, de onderwijsassistent, de logopedist en een casemanager of orthopedagoog van de stichting Gewoon Anders."
Het onderwijsprogramma van de spraaktaalgroep is aangepast aan het niveau van de leerlingen. "We stimuleren communicatieve vaardigheden bij alle activiteiten", vertelt Gerritsen. "We maken daarbij gebruik van ondersteunende middelen, zoals tekeningen en gebaren." Hoewel deze leerlingen in een speciale groep zitten, vinden er ook veel activiteiten plaats samen met de andere leerlingen van het Spectrum. Gerritsen: "Ze horen er gewoon bij."
Voor meer informatie: www.gewoonanders.nl of www.spectrum-almere.nl.