Het Veerhuys neemt cru wijnen op in wijnkaartBeaujolais Primeur nieuw leven ingeblazen

29 november 2009 08:00

HAVEN CENTRUM - In Almere Haven werd 19 november de aloude traditie Beaujolais Primeur nieuw leven ingeblazen. Zeven geselecteerde wijnen werden onder deskundige leiding van de bekende wijnschrijver Gert Crum door publiek geproefd. De Beaujolais Nouveau 2009 van Bully, geleverd door groothandel HOCRAS uit Bussum, werd de winnaar.


's Avonds werd door het enthousiaste team van Restaurant Het Veerhuys een heerlijk diner verzorgd voor een bomvolle zaal. De gerechten werden begeleid door de winnaar van de proeverij en prachtige 'cru wijnen' van de Beaujolais.
De cru wijnen (Julienas, Morgon en Fleurie) werden gecombineerd met gewaagde gerechten. Sceptische gedachten vooraf bij het lezen van de menukaart, werden door de smaken volledig van de kaart geveegd. Almeerder en meesterkok Kranenborg was vooral lyrisch over het gerecht met époisses kaas, aardappel en kastanje. "Een ongekende smaaksensatie die subliem combineerde met de Fleurie wijn", aldus Kranenborg. "Beaujolais cru wijnen hebben een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en horen thuis op iedere serieuze wijnkaart", aldus Gert Crum. Gert Crum gaf blijk van zijn enorme wijnkennis door breed uit te wijden over de Beaujolais wijnen. Thijs Rijsbergen zegde toe dat hij onmiddellijk vier van de totaal tien cru wijnen op de wijnkaart van Het Veerhuys zou gaan opnemen.
De gemeente Almere, ABN Amro en restaurant Het Veerhuys hebben dit initiatief genomen om te laten zien dat Almere ook op culinair vlak een vooraanstaande positie inneemt.