Het weer deze week

20 mei 2010 09:04

ALMERE - Het weer ziet er goed uit in de aanloop naar en waarschijnlijk ook tijdens Pinksteren.

Fraai weer in aanloop naar Pinksteren


Het zeer koude meiweer (de eerste maandhelft was tot 4 graden te koud) verdwijnt nu als sneeuw voor de zon en met wat geluk halen we nipt de 20 graden in het weekeinde. Dinsdag gaf prima weer met stapelwolken en flinke zonnige perioden. Deze woensdag geeft meer wolken en vanuit het oosten komt wat regen naderbij.
Vanaf donderdag zien we een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten meer gaan uitbreiden richting Benelux. De atmosfeer stabiliseert verder en vooral de temperatuur waagt een avontuurtje richting de grens van 20 graden.
Tegen en aan het begin van het komende weekeinde waarin het Pinksteren wordt, krijgen we mooi weer voorgeschoteld met flink wat zon en royale temperaturen. Niet zelden was het weer met Pinksteren berucht in het (nabije) verleden. Soms kwam er regen die totaal niet was aangekondigd en ook de grote temperatuurverschillen tussen de twee pinksterdagen waren vaak opvallend.
Zoals het er nu voor staat zou het aanstaande zondag wel eens flink kunnen afkoelen als de wind van noordnoordoost naar noord tot noordwest krimpt, maar tot in de finesses is dit natuurlijk nog niet aan te geven.
We zien met Pinksteren een hogedrukgebied bivakkeren boven de Noordzee en Schotland. Een warme oostelijke stroming zit er niet in, maar de wind neigt naar noordwest. Hoe meer dat gebeurt, hoe frisser het wordt.
Meer weerinfo is er op www.weerprimeur.nl
Woensdag min. 6, max. 15, wind nw. 3-4, neerslag 35% en zon 60%
Donderdag min. 8, max. 17, wind nnw. 3-4, neerslag 20% en zon 80%
Vrijdag min. 9, max. 18, wind n. 3, neerslag 10% en zon 85%
Zaterdag min. 9, max. 19-20, wind nnw. 3, neerslag 20% en zon 85%
Zondag min. 8, max. 12-16, wind neerslag 40% en zon 65%