Het weer deze weekAardig novemberweer

12 november 2008 08:00

ALMERE - De bekende bezem is door de atmosfeer gegaan de afgelopen dagen. En de betrekkelijke kalmte van vorige week was ineens ver te zoeken.


Vlakke hogedrukbewegingen vanuit het zuidwesten onderdrukken de neerslagimpulsen en ook de windkracht wat meer vanaf dit moment. We hebben de komende periode een klassiek herfstweerbeeld. Aan de andere kant geven warmte- en koufronten in grote lijnen het vertrouwde onstandvastige weerbeeld.
Er is letterlijk veel blad van de bomen afgevlogen de afgelopen dagen, maar diverse bomen in het Almeerderhout hebben hun fraaie herfsttooi nog wel vastgehouden.
Op deze woensdag valt er mogelijk nog een enkele ondiepe bui in Zuidwest-Flevoland, maar het blijft het grootste dagdeel wel aan de droge kant en met een afgenomen wind bij een graad of tien is het niet eens zo slecht toeven buitenshuis.
De rest van de week behouden we die heel licht wisselvallige tendens, maar ruig en bijzonder nat zal het allerminst worden.
Van tijd tot tijd zal het heel aardig weer zijn, als de zon er goed bij komt. De nachten worden in een wat rustiger en ook helderder atmosfeer vrij koud en kunnen nachtvorst gaan opleveren, terwijl de temperaturen op ooghoogte enkele graden boven nul blijven.
Zoals gebruikelijk de laatste tijd, neemt de wisselvalligheid in de loop van het aanstaande weekeinde waarschijnlijk toe.
Woensdag min. 5, max. 10, neerslag 30%
Donderdag min. 4, max. 10, neerslag 15%
Vrijdag min. 3, max. 9-10, neerslag 15%
Zaterdag min. 7, max. 10, neerslag 35%
Zondag min. 8, max. 11, neerslag 45%