Het weer deze weekDe hele week nagenoeg droog

15 april 2010 09:12

ALMERE - Het typische aprilweer met een noordoostelijke stroming houdt ook de rest van deze week nog aan. Gebieden met hogere barometerstanden boven Scandinavië richting Schotland blijven weersbepalend en maken het Noordwest-Europese weer ronduit stabiel.


Het voornaamste punt daarbij is dat we het tot en met het komende weekeinde de meeste tijd droog houden in zuidelijk Flevoland en wellicht daarna ook nog wel.
Lagedrukgebieden breiden zich in het aanstaande weekeinde uit over Noord-Europa, terwijl het hogedrukgebied zich iets meer terugtrekt op de oceaan. Deze door het Europese weermodel geprojecteerde oplossing zou de stabiliteit van het weer iets moeten gaan ondermijnen in het weekeinde.
Aan het einde van de verwachtingshorizon tekent datzelfde model echter weer een vrij warme zuidelijke aanvoer in voor eind volgende week. Die warmere versie onderschreef het Amerikaanse weermodel afgelopen maandag al voor het aanstaande weekeinde, dus op veel kortere termijn.
Aan beide modeloplossingen wordt de komende dagen ongetwijfeld nog wel wat geschaafd.
Ook deze woensdag hebben we droog en vrij zonnig weer in huis en op donderdag is er nog steeds geen weersverandering te bespeuren in Almere.
De wind uit het noordoosten blijft stevig doorwaaien overdag en voelt het wat kouder aan dan de thermometer aangeeft.
De nachten blijven ook aan de koude kant voorlopig en het nachtvorstrisico (in het voorbije weekeinde tot bijna -3 graden even buiten de stad) blijft dan ook bestaan.
Eind april zou het wel eens veel warmer (22-25 graden) kunnen worden. Meer weer is er op www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 3-4, max. 14, wind no. 3-5, neerslag 10% en zon 90%
Donderdag min. 3-4, max. 14, wind nno. 3-5, neerslag 10% en zon 95%
Vrijdag min. 3-4, max. 12, wind n. 3-4, neerslag 10% en zon 80%
Zaterdag min. 2, max. 13, wind wnw. 3-4, neerslag 15% en zon 85%
Zondag min. 4, max. 14-15, wind wzw. 3, neerslag 20% en zon 75%