Het weer DEZE WEEKDe rest van de week ook wisselvallig

18 april 2012 05:00

ALMERE - De afgelopen jaren grossierde de maand april veelal in uitgesproken voorzomers weer. Zo hadden we deze week exact vijf jaar geleden bijna 30 graden op de Almeerse thermometers. April 2007 werd uiteindelijk de allerdroogste, allerzonnigste en recordwarme grasmaand ooit. Dit jaar beleven we eindelijk weer eens een ouderwetse aprilmaand zoals in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw.


De rest van de week blijft het wisselvallig met periodiek regen of enkele buien. Het blijft ook nog aan de tamelijk koele kant.
Weliswaar wordt het iets zachter en de extreem koude nachten (regionaal tot bijna -10 graden afgelopen dinsdagnacht) zijn we nu wel kwijt. Maximaal wordt het een graad of 13 in Zuidwest-Flevoland.
De depressietrein blijft voorlopig vrijwel voortdurend gericht op het Noordzeegebied.
De frontenverzameling gelieerd aan dit soort raddraaiers laat ons niet ongemoeid tot en met tenminste medio volgende week.
De hardnekkige voorjaarsdroogte in flinke delen van de Benelux en Engeland is nog niet voorbij, maar wordt tenminste wat verlicht de komende periode. De akkerbouwers, ook in deze provincie, zullen blij zijn met een paar emmers water op iedere vierkante meter.
Het zit al enige tijd in de weerkaarten, de mogelijk sterke opgang van de temperatuur vanaf 25 april.
De depressies lijken dan (voorlopig?) voor anker te gaan op de Atlantische Oceaan en er kan zo ruimte gemaakt worden voor een veel zachtere zuidelijke luchtaanvoer. In het gunstigste geval beleven we dan enkele droge en zonnige dagen waarbij het kwik naar 20 graden en hoger oploopt. Velen zullen hiervoor tekenen denk ik.
Meer weer via www.weerprimeur.nl.


Woensdag min. 5, max. 11, wind z. 4-5, neerslag 65% en zon 30%
Donderdag min. 7, max. 12, wind z. 4, neerslag 80% en zon 40%
Vrijdag min. 5, max. 13, wind zzw. 4-5, neerslag 70% en zon 70%
Zaterdag min. 5, max. 13, wind zzw. 4, neerslag 80% en zon 60%
Zondag min. 6, max. 13, wind zw. 4, neerslag 70% en zon 60%