Het weer deze weekDroog weer krijgt overhand

02 maart 2010 08:00

ALMERE - Deze woensdag is het verkiezingstijd en een extra spannende dag. Gaat relatieve nieuwkomer PVV inderdaad hoge ogen gooien, blijft de alom aanwezige grijns van mevrouw Jorritsma op het gezicht aanwezig en kan Berdien Stenberg gewoon weer fluitend naar huis vanavond? Aan het weer zal het in ieder geval niet liggen.


Weerkundig gezien is de winter nu voorbij en in Almere is de sneeuwrijke winter van 2010 ruim twee graden te koud. Een hele prestatie in deze tijden van steeds verdere opwarming. We moeten terug naar het jaar 1996 om een koudere winter tegen te komen.
Qua sneeuwdagen was het afgelopen seizoen recordgoed bedeeld op veel plaatsen. Toch zijn de winterse perikelen nog niet over en aan het einde van deze week zou het wel weer eens tot wat (natte) sneeuw kunnen komen. In theorie kan het tot begin mei nog sneeuwen, zoals in 1979 toen er op 2 mei zo'n drie centimeter sneeuw lag in de stad.
Deze woensdag zal het nagenoeg droog blijven en na een koude start zal het kwik in de middag tussen 5 en 7 graden uitkomen. Veel wind hebben we dan niet. De luchtdruk gaat oplopen ten noordwesten van Nederland en de wind zal vaak uit noordwest tot noordoost gaan waaien.
Waar de spil van het hogedrukgebied komt te liggen is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk zal het accent in de buurt van Schotland komen te liggen richting weekeinde. Aan het einde van de week neemt de neerslagkans tijdelijk toe en zoals gezegd kan dat weer wat sneeuw zijn.
Woensdag min. -2, max. 6, wind no. 3-4, neerslag 10% en zon 70%
Donderdag min. -1, max. 5, wind no. 3-4, neerslag 10% en zon 45%
Vrijdag min. -2, max. 5, wind no. 3-4, neerslag 30% en zon 45%
Zaterdag min. -1, max. 4, wind no. 3-4, neerslag 35% en zon 55%
Zondag min. -3, max. 5, wind nno. 3-4, neerslag 30% en zon 40%