Het weer deze weekEen heel eind richting de 20 graden

25 maart 2010 08:00

ALMERE - Het is nu officieel lente en het weer gedraagt zich eigenlijk ook wel zo. Zicht op volop aprilkoude bijvoorbeeld, is er nog niet.


Afgelopen zaterdag vielen er enkele flinke buien in Almere. De eerste neerslag van betekenis komt later op donderdag en met wat geluk vrijdag pas weer.
Deze woensdag en donderdag zit de wind in de zuidhoek en is de temperatuur goed op dreef. In de stad is een graad of 18 wel haalbaar met medewerking van de maartzon. Het zal puik terrasjesweer zijn. Het is niet ondenkbaar dat ergens op een Nederlands KNMI station 20 graden gehaald zal worden.
Zulke maartwarmte duurt in de regel nooit lang en wordt ook nu weer gevolgd door afkoeling op vrijdag en daarna. Tevens neemt de wisselvalligheid dan toe en staan we mogelijk aan het begin van een wat langduriger onstabiele fase. Het komende weekend verloopt naar alle waarschijnlijkheid niet heel fraai.
De kou gedurende de eerste maandhelft wordt goeddeels gecompenseerd door het zachtere weer tijdens deze tweede maarthelft. Wat het weer begin april exact gaat doen weet niemand nog. Het zou wel eens kunnen zijn dat de wat killere trend zich gewoon doorzet in de grasmaand.
Klassiek weer begin april is juist een stevige noordoostenwind en lichte sneeuwval, zoals we zo vaak zagen de afgelopen jaren. Dit jaar zal het niet zo'n vaart lopen, maar een overgang naar onvervalst lenteweer met 20 graden en meer zit er ook niet in voorlopig.
Meer weer op www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. 6, max. 17, wind zzo. 4, neerslag 10% en zon 80%
Donderdag min. 9, max. 17, wind z. 4, neerslag 30% en zon 65%
Vrijdag min. 9, max. 12, wind zzw. 4, neerslag 60% en zon 40%
Zaterdag min. 6, max. 11, wind zw. 4, neerslag 80% en zon 25%
Zondag min. 5, max. 9, wind wzw. 4-5, neerslag 65% en zon 30%