Het weer deze weekGeleidelijk zachter

11 maart 2010 10:38

ALMERE - Het afgelopen weekeinde verliep overtuigend zonnig, maar het was wel aan de koude kant. De snijdende noordooster gaf soms een 'windchill' van -10 graden. Opvallend was de intens blauwe kleur van de lucht, vooral op zondag was dit goed waarneembaar.


Almere had een bijna onovertroffen horizontaal zicht van meer dan zeventig kilometer. De relatieve vochtigheid was ook bijzonder laag onder de vleugels van een 'uitdrogend' hogedrukgebied. Op sommige plaatsen in het land werd zelfs dertig procent vocht opgetekend. Almere Buiten kwam tot veertig procent. Dat is een waarde die eigenlijk meer past bij eind april tot en met half juni.
Na voorlopig de laatste sneeuwsurprise van 2010 (afgelopen maandagochtend) zitten we nu in de wat mildere lucht.
Flinke zonnige perioden hebben we op deze woensdag nog, maar wolkenvelden uit het noorden en noordwesten gaan de komende dagen een stempel drukken op het Almeerse weerbeeld. De stroming krimpt naar noordwest en de aanvoer wordt maritiemer (van over zee). Dan wordt er meer vocht opgepikt boven het zeewater.
Ook wordt het nog wat milder met een graad of 7 overdag en dat is helemaal normaal voor deze periode. De koude vriesnachten behoren voorlopig ook tot het verleden. Aan het einde van de week neemt de kans op enkele maartse buien (met stofhagel) toe. De wind wakkert aan en al met al is er totaal nog geen sprake van een lenteplaatje.
Ook volgende week blijft het vrij wisselvallig bij normale temperaturen.
Meer weerinfo is te vinden op www.weerprimeur.nl.
Woensdag min. -1, max. 6, wind no. 3-4, neerslag 5% en zon 80%
Donderdag min. -0, max. 6, wind n. 3-4, neerslag 15% en zon 20%
Vrijdag min. 2, max. 7, wind wnw. 4, neerslag 45% en zon 20%
Zaterdag min. 2, max. 7, wind nw. 4, neerslag 55% en zon 30%
Zondag min. 2, max. 7, wind wnw. 4, neerslag 40% en zon 40%