Het weer DEZE WEEKGeleidelijk zachter vanaf woensdag

16 november 2011 06:00

ALMERE - Medio oktober werd menigeen opgeschrikt, of wellicht verblijd, door een nogal k(b)oude aankondiging in het journaille van een op handen zijnde ‘horrorwinter’. Vanaf half november zou het helemaal los moeten gaan met Thialf in de Lage Landen. Dikke pakken sneeuw en diepvriestemperaturen tot zelfs beneden -20 graden zouden aan de orde van de dag zijn richting december.


Ondergetekende, die de afgelopen drie winters expliciet voor koud is gegaan (verwachting steeds gedaan in de voorafgaande oktobermaanden), gaat nu juist voor vrij zacht en verwacht dus helemaal niets van een horrorwinter, wat daar ook onder verstaan moge worden.
Een miniprikje van Koning Winter was er trouwens afgelopen zondag tot veler verrassing wel in Drente. Daar daalde de temperatuur zondagnamiddag tot onder nul in een kille ijzige mist.
Almere bleef steeds (net) boven nul en inmiddels zit het koudere weer er al weer op.
Na een vrij zonnige woensdag met een nogal waterkoud aanvoelende zuidoostenwind en 7 graden, ruimt de wind geleidelijk naar zuid of zuidwest en komt geleidelijk zachtere lucht binnen.
In het tijdpad donderdag tot en met zondag is er meer bewolking en loopt het kwik op tot in de dubbele cijfers. De nachtelijke kou is dan weg. Bovendien neemt de kans op soms wat lichte regen toe wanneer zwakke oceaanfronten ons land net weten te schampen.
Veel fleuriger wordt het weer dus niet en vooral als het zwaar bewolkt blijft oogt het ronduit somber buitenshuis.
Zoals gezegd is er deze maand geen zicht meer op serieus winterweer, of het zou op de valreep nog kunnen, vlak voor december op de kalender staat.
Meer info via www.weerprimeur.nl.

Woensdag min. 1, max. 7, wind ozo. 3-4, neerslag 10% en zon 75%
Donderdag min. 1, max. 7-8, wind zzw. 3-4, neerslag 25% en zon 35%
Vrijdag min. 7, max. 11, wind zzw. 4, neerslag 40% en zon 25%
Zaterdag min. 7, max. 11, wind z. 4, neerslag 30% en zon 30%
Zondag min. 8, max. 11-12, wind zw. 4, neerslag 55% en zon 30%