Het weer deze weekLater deze week een paar buien

25 mei 2011 05:00

ALMERE - De lente van 2011 wordt de droogste en zonnigste ooit. Dit kan nu al worden vastgesteld. Het KNMI in de Bilt komt hier officieel pas begin juni mee naar buiten.


Voor de goede orde: de weerkundige lente beslaat de maanden maart, april en mei. In 1976 was het alleen nog droger in het land en ook in 1996 was het zowat recorddroog.
De komende dagen wordt het juist wat wisselvalliger, maar op deze woensdag is het prima toeven in Almere bij een vrij zuidelijke wind en opnieuw veel zon. Het wordt ruim 20 graden in de stad en omliggende wijken.
Donderdag is een wat onzekere dag wat betreft de buienkansen en het temperatuurbeeld. Een depressie probeert dan de Noordzeeregionen te bereiken en in het kielzog van de cycloon komen ook buiengebieden mee, maar in hoeverre deze ook al Almere weten aan te doen?
De timing van de eventuele buien is ook van belang voor de temperatuur donderdagmiddag. Vrijwel zeker is dat het ten oosten van ons zomers warm wordt met vooral boven Duitsland 25-28 graden.
Waarschijnlijk komt de temperatuur nog wel op een graad of 22 uit en later op de dag neemt de kans op enkele buien toe en anders is dat wel op vrijdag het geval. Het vervolg is ook enigszins onzeker.
De twee belangrijkste weermodellen geven voortdurend andere uitkomsten aan. Het Amerikaanse mikt op aanhoudend (lichte) wisselvalligheid in het weekend, terwijl de Europese variant zinspeelt op een droger plaatje.
Zelf houd ik het op een licht doorstroomd plaatje met meestentijds droog weer met regelmatig zon, maar nog steeds de kans ook op die bui of wat lichte regen.
De temperatuur blijft rond die 18-20 graden zitten.
Meer weer op www.weerprimeur.nl.


Woensdag min. 8, max. 20, wind z. 4, neerslag 5% en zon 90%
Donderdag min. 11, max. 22, wind zzw. 4, neerslag 55% en zon 70%
Vrijdag min. 11, max.18, wind zw. 4, neerslag 55% en zon 40%
Zaterdag min. 10, max. 18, wind zw. 4, neerslag 30% en zon 60%
Zondag min. 10, max. 19, wind wzw. 4, neerslag 40% en zon 65%